Описание

Комплекс хотелски апартаменти и студиа "JASMINE CLUB" се намира в зона "запад" на туристически комплекс "Слънчев Бряг". Разполага се върху Урегулиран поземлен имот V -241 в квартал 5201 от застроително-регулационният план на комплекса на обща площ от 1 373 м2.

Сградата е проектирана за сезонно ползване, но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е компактно обособена във вид на едностайни апартаменти тип “студио” . Жилищата са решени икономично, с оглед предназначението им: спален кът,дневна част с кухненски бокс,антре с гардероб и санитарен възел с вана. При преобладаващите еднообемни апартаменти тип СТУДИО спалнята и дневната част са обединени. Предвижда се при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане/ в конфигурация 2+2/.

Проекта е решен в  компактен обем, разположен в централната част на терена с направление на дългата ос изток-запад. Плановата схема е добре известна и изключително икономична – коридор с   двустранно разположени апартаменти,с централно обособени стълбище и асансьор.

Предвид морския характер на жилищата, терасите са обширни и при отварянето им стават естествено продължение на дневните.

Архитектурната графика на сградата е изчистена и е освободена от излишен детайл. Архитектурния образ на проекта е търсен в обобщени обеми и динамика чрез мазилка в контрастни тонове – жълто и графитно-сиво. Свежото цветово решение придава на проекта съвременен облик и модерно излъчване,допълнително подсилено от елегантния детайл на ажурните парапети на терасите. Ефектен акцент е постинат именно чрез мощния решетообразен елемент,интегриран във двете основни фасади на сградата.

Контура на сградата е и допълнително раздвижен от отворите на терасите и триъгълните елементи на прозорците на последния етаж.

Сградата е без сутерен,и се състои от 5 етажа,последният от които частично скосен.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон,със скелетно-гредова конструктивна система.

Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с материали без мокри процеси. Фасадите ще се оформят, с минерални влагоустоичиви мазилки, каменни облицовки,метал и др. според архитектурния детайл.Използваната дограма ще бъде алуминиева с термо мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата.

Предвидени са, необходимите съобщителна, информационна и охранителни инсталации; инсталации за кабелна TV и Internet ,както и климатична инсталация.

Апартаментите ще бъдат достъпни от два контролирани входа чрез стълбище и  асансьор,разположени централно в обема на сградата.

Технически показатели
Площ на парцела 1 373 м2
Застроена площ 534 м2
Плътност на застрояване 38.9 %
Апартаменти тип СТУДИО 80
Апартаменти с 1 спалня 2
Лоби бар 1
Рецепция 1
Офиси 13
Обслужващи помещения 7

На първия етаж на сградата се разполагат рецепция и просторно лоби.Туристическата инфраструктура на етажа се допълва от Лоби бар с 60 места ,разполагащ с естествен излаз към басейна и градината на сградата.Предвидени са също така пункт за обмяна на валута,сейфове,офиси за туристическо облужване,както и необходимите обслужващи помещения.

Дворът ще бъде максимално озеленен.Достъпът до него е контролиран и се осъществява през двата входа на сградата.На разположение на почиващите е открит басейн,комбиниран с детски басейн.

В пространството около басейна е проектирана максимално възможна по големина рекреационна зона с шезлонги и чадъри на разположение на почиващите в комплекса.

Допълнително предимство е ползването на пълната инфраструктура на хотел „Кокиче”, разположен в непосредствена близост.Чрез градината и вътрешния двор на комплекса се достига и до ресторант с 300 места/работещ целогодишно на изключително атрактивни цени/,коктейл-бар и магазини.

Влизането в сградата се осъществява през главен входа от от улицата от Север/откъм хотел „Кокиче”/,както и от входа от Юг/откъм басейна/.Предвидено е уширение за паркинг на улицата,разположена от Изток ,както и откъм западната страна на терена.

Достъпа към плажа се осъществява през прилежащо разположения комплекс „Кокиче” или чрез улицата от Изток,като се излиза директно на Централната алея на Курорта.