Описание

Комплексът от ваканционни апартаменти "LAGUNA-III" се намира в зона "запад" на туристически комплекс "Слънчев Бряг". Разполага се върху Урегулиран поземлен имот I-417 в квартал 3401 от застроително-регулационният план на комплекса на обща площ от 2831 м2.

Сградата е проектирана за сезонно ползване, но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е обособена основно във вид на апартаменти с една спалня. С оглед на разширяване на гамата на предлаганите жилища в комплекса са проектирани и няколко еднообемни апартаменти тип СТУДИО, както и 1 тристаен апартамент с максимално компактно разпределение.Общия брой жилища по проект е 93.

Жилищата с една спалня са решени икономично с оглед предназначението им и се състоят от компактна спалня,дневна част с кухненски бокс и кът за хранене,както и санитарен възел с душ-кабина. За всички типове жилища се предвижда при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане (в конфигурация 2+2).

Проекта е решен в "П"-образен обем, разположен в централната част на терена с направление на дългата ос изток-запад. Във вътрешния контур на сградата откъм Юг е разположен голям открит басейн с детска секция. В пространството около басейна е проектирана максимално възможна по големина рекреационна зона с шезлонги и чадъри на разположение на почиващите в комплекса.

Плановата схема на проекта е реализирана във вид на 2 отделни независими корпуса, образуващи "П"-образен контур. Всяка една от секциите - A и Б разполага със собствен отделен вход, коридор с двустранно разположени апартаменти, изолирано стълбище и асансьор.

Архитектурния образ на проекта е търсен в обобщени обеми и динамика чрез мазилка в свежи тонове – бял,и син цвят изпълнен в два нюанса.Силуета на сградата на последния етаж е допълнително раздвижен от просторните тераси на апартаментите.Покрива на сградата е изпълнен с битумни керемиди в ефектен син цвят. Стилното цветово решение придава на проекта съвременен облик и модерно излъчване,подсилено от елегантната форма на терасите и детайла на металните парапети.

Използваните големите прозорци със стъклопакет допринасят за обилната осветеност на помещенията независимо от типа на апартаментите.

Сградата е без сутерен и се състои от 5 стандартни жилищни етажа, както и от 6-ти терасовиден етаж.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон, със скелетно-безгредова конструктивна система.

Технически показатели
Площ на парцела 2 831 м2
Застроена площ 1 003 м2
Разгъната застроена площ 5 922 м2
Апартаменти тип СТУДИО 7
Апартаменти с 1 спалня стандартни 77
Апартаменти с 2 спални стандартни 9
Общо 93
Снек бар 1
Офис 1
Магазин 1

Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с гладка машинна шпакловка,боядисани с латекс. Фасадите са оформени с минерални влагоустоичиви мазилки,според архитектурния детайл. Дограмата е PVC с термо-мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата.

Предвидени са, необходимите звънчева и домофонна инсталации; инсталация за кабелна TV ,както и климатична инсталация.

Жилищата ще бъдат достъпни чрез два отделни входа за секции А и Б от Север с контролиран достъп.

Дворът ще бъде максимално озеленен. Подходът към зданието се осъществява откъм улицата от северната страна на парцела.Предвиден е и неголям открит паркинг, който е отделен от сградата със озеленителен пояс.

За осигуряване на комфорта на почиващите в комплекса допринася и наличието на уютен снек-бар, разположен на нивото на терена с осигурен директен достъп откъм басейна и зоната за рекреация.

На първия етаж на сградата е проектиран и неголям търговски обект с универсално предназначение.

Между магазина и снек-бара е осигурен проход,осигуряващ на почиващите лек достъп до всяка една от страните на зданието.

Достъпа към плажа се осъществява през прилежащо разположения комплекс „Кокиче” или чрез улицата от Изток,като се излиза директно на Централната алея на Курорта.