Описание

Комплексът от ваканционни апартаменти "NAUTILUS CLUB" се намира в зона "запад" на туристически комплекс "Слънчев Бряг". Разполага се върху Урегулиран поземлен имот I-296 в квартал 4301 от застроително-регулационният план на комплекса на обща площ от 1 704 2.

Сградата е проектирана за сезонно ползване ,но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е обособена основно във вид на неголеми двустайни апартаменти/с 1 спалня/,както и едностайни апартаменти тип “студио” . Жилищата са решени икономично с оглед предназначението им и се състоят от компактна спалня,дневна част с кухненски бокс и кът за хранене,,както и санитарен възел с вана. Предвижда се при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане/ в конфигурация 2+2/.

При еднообемните апартаменти тип СТУДИО спалнята и дневната част са обединени.

С оглед на разширяване на гамата на предлаганите жилища в комплекса са проектирани и 6 бр. тристайни апартаменти с максимално компактно разпределение.Всяко от тях съдържа 2 спални,дневна/хол/с кухненски бокс и кът за хранене,антре,санитарен възел с вана,както и допълнителен санитарен възел.

Проекта е решен в компактен обем, разположен в централната част на терена.

Приложено е рядко срещано архитектурно решение за сграда от този тип-цялата композиция се развива около централно отворено пространство, което в стила на манастирските дворове организира живота в сградата,като създава пластични пространствени моменти.По този начин се решава функционално достъпа до апартаментите в традициите на националната Българска архитектура.

Друго предимство на това решение е наличието на естествено осветление и вентилация на вътрешния двор,което прави възможно озеленяването му и допълнително създава приветлива обстановка при влизане в сградата.

С цел получаване на максимално голямо свободно пространство,необходимо за разполагане на инфраструктурата на комплекса,басейна е изнесен върху ефектен архитектурен елемент,наподобяващ корона,непосредствено над последния етаж на сградата.

Технически показатели
Площ на парцела 1 704 м2
Застроена площ 511 м2
Разгъната застроена площ 2 556 м2
Апартаменти тип СТУДИО 15
Апартаменти с 1 спалня 39
Апартаменти с 2 спални 6
Общо 60
Плътност на застрояване 29.9 %
Кинт 1.50
Проект: Арх. Студио ОМЕГА; Арх. И.Битраков, Арх. К.Антонов
Стр.надзор: Стройконтрол ООД

Това решение е уникално към момента за курортния комплекс Слънчев Бряг,но е многократно използвано с успех от Инвеститора в други подобни проекти.

На разположение на собствениците е и просторна панорамна тераса,която осигурява елитна обстановка,отлична панорама и усещане за комфорт у почиващите.

Проекта е издържан в стила на Средиземноморската архитектура-бяла мазилка със сини рамки на прозорците и сини метални парапети. Стилното цветово решение придава на проекта съвременен облик и модерно излъчване,контрастиращо на цветните фасади на околните сгради.

Архитектурната графика на сградата е нетипична и елегантна.Ефектен акцент е постигнат с уникалният детайл на терасовидният етаж,елементи от който са репродуцирани в линията на терасите на жилищата.

Сградата е без сутерен и се състои от 5 жилищни етажа и покривно ниово с панорамна тераса и басейн.

Жилищата ще бъдат достъпни от контролиран вход с предвидено помещение за охрана.Достъпът се осществява през вътрешния двор на сданието чрез открито стълбище и асансьор, разположени централно в обема на сградата.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон,със скелетно-безгредова конструктивна система.

Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с материали без мокри процеси. Фасадите ще се оформят, с минерални влагоустоичиви мазилки, каменни облицовки,метал и др. според архитектурния детайл. Дограмата ще бъде PVC с термо мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата.

Предвидени са, необходимите съобщителна и охранителни инсталации; инсталации за кабелна TV и Internet ,както и климатична инсталация.

Дворът ще бъде максимално озеленен.Достъпът до него е контролиран и се осъществява през главния вход на сградата.

За почиващите е предвиден и неголям дневен бар непосредствено до рецепцията,разполагащ и с открита част откъм централния вход на  сградата.

Влизането в парцела се осъществява през главен вход от улицата от запад. Входа за автомобили  съшо е от запад,покрай северната фасада на сградата.В очертанията на парцела е предвиден и неголям открит паркинг.