Описание

Комплексът от ваканционни жилища тип "СТУДИО" "ROSE RESIDENCE" се намира в зона "запад" на туристически комплекс "Слънчев Бряг". Разполага се върху Урегулиран поземлен имот VII -249 в квартал 5201 от застроително-регулационният план на комплекса на обща площ от 2 982 м2.

Сградата е проектирана за сезонно ползване, но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е компактно обособена във вид на едностайни апартаменти тип "студио". Жилищата са решени икономично, с оглед предназначението им: спален кът, дневна част с кухненски бокс и кът за хранене към нея, антре с гардероб и санитарен възел с вана. Предвижда се при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане /в конфигурация 2+2/.

Проекта е композиран в "Г" образен обем, разположен в югозападната чест на терена с цел получаване на максимално голямо свободно пространство, необходимо за разполагане на инфраструктурата на комплекса.

В централната част на сградата са проектирани и 12 бр. апартаменти с 1 спалня и дневна. Предвид морския характер на жилищата, терасите са обширни и при отварянето им стават естествено продължение на дневните.

Архитектурната графика на сградата е изчистена и е освободена от излишен детайл. Свежото цветово решение придава на проекта съвременен облик и модерно излъчване.

Технически показатели
Площ на парцела 2 982 м2
Застроена площ 827.00 м2
Разгъната застроена площ 4468.00 м2
Апартаменти тип СТУДИО 97
Апартаменти с 1 спалня 12
Плътност на застрояване 28%
Кинт 1.49

Сградата е без сутерен, и се състои от 6 етажа, последният от които частично скосен.

Студиата ще бъдат достъпни от контролиран вход с предвидено помещение за охрана, стълбище и 2 асансьора, разположени централно в обема на сградата.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон, със скелетно-безгредова конструктивна система.

Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с материали без мокри процеси. Фасадите ще се оформят, с минерални влагоустоичиви мазилки, каменни облицовки, метал и др. според архитектурния детайл. Дограмата ще бъде PVC с термо мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата.

Предвидени са, необходимите съобщителна, информационна и охранителни инсталации; инсталации за кабелна TV и Internet ,както и климатична инсталация.

Дворът ще бъде максимално озеленен. Достъпът до него е контролиран и се осъществява през продължение на главния вход на сградата. Предвиден е и открит басейн, комбиниран с детски басейн, както и открит дневен бар с малък магазин към него, разполагащи с естествен излаз към басейна и сградата.

Влизането в парцела се осъществява през главен вход от улицата от запад покрай източната фасада. Предвидено е уширение за паркинг пред главния вход на комплекса, както и откъм северната страна на терена.

Излизането е възможно да бъде осъществено и чрез прилежащо разположения комплекс Jasmine Residence и оттам през общото пространство на хотелите "Жасмин" и "Кокиче" до улиците от север и  изток.

Ситуационен план