СЛЪНЧЕВ БРЯГ
  • Площ на парцела: 2 531 м2
  • Застроена площ: 615 м2
  • Разгъната застроена площ: 3 796 м2
  • Апартаменти тип СТУДИО: 50
  • Апартаменти с 1 спалня: 56
  • Общо апартаменти: 106
  • Плътност на застрояване: 24.3%
  • Кинт: 1.50

Описание

Комплексът от ваканционни апартаменти "GERBER RESIDENCE-4" се намира в зона "Запад" на туристически комплекс "Слънчев Бряг". Разполага се върху Урегулиран поземлен имот VIII-366 в квартал 3903 от застроително-регулационният план на комплекса на обща площ от 2 531 м2.

Сградата е проектирана за сезонно ползване ,но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е обособена основно във вид едностайни апартаменти тип СТУДИО,както и на неголеми двустайни апартаменти с 1 спалня /по 4бр. на всеки от типовите етажи на сградата/.

При преобладаващите еднообемни апартаменти тип СТУДИО спалнята и дневната част са обединени.Обособени са дневен кът с мека мебел,спален кът,кухненски бокс и самостоятелен санитарен възел с вана.

Жилищата с една спалня са решени икономично с оглед предназначението им и се състоят от компактна спалня,дневна част с кухненски бокс и кът за хранене,както и санитарен възел с вана.

За всички типове жилища се предвижда при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане/ в конфигурация 2+2/.

Проекта е решен в  компактен обем, разположен в централната част на терена с направление на дългата ос изток-запад, което създава равнопоставеност за всички жилища от сградата по отношение на ориентацията им към морето като посока.

Плановата схема е добре известна и изключително икономична – коридор с   двустранно разположени апартаменти, изолирано стълбище и асансьор.В архитектурно и функционално отношение зданието е замислено в духа на вече наложения се стил,успешно приложен в предходните три проекта "Gerber Residence",реализирани успешно от Инвеститора в периода 2010-2012г.

Архитектурния образ на проекта е търсен в обобщени обеми и динамика чрез мазилка в свежи тонове – оранж и бяло,както  и в контраста на тъмните покривни елементи.Ефектен акцент е постинат именно чрез мощния покрив на сградата,прорязан от терасите на последния етаж и изразителната стреха.Силуета на сградата в последните нива е допълнително раздвижен от отворите на терасите и триъгълните елементи на стъклопакетите на апартаментите.

Стилното цветово решение на проекта придава на проекта съвременен облик и модерно излъчване,подсилено и от елегантния детайл на ажурните парапети на терасите.

Всички апартаменти и студиа разполагат със собствени тераси, които са покрити от голяма стреха.

Използваните големите прозорци със стъклопакет допринасят за обилната осветеност на помещенията независимо от типа на апартаментите.

Сградата е без сутерен и се състои от 5 стандартни жилищни етажа,както и от 6-ти етаж,развит  в подпокривното пространство.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон,със скелетно-безгредова конструктивна система. 

Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с гладка машинна шпакловка,боядисани с латекс. Фасадите ще се оформят, с минерални влагоустоичиви мазилки, каменни облицовки,метал и др. според архитектурния детайл. Дограмата ще бъде PVC с термо мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата. 

Предвидени са, необходимите съобщителна и охранителни инсталации; инсталации за кабелна TV и Internet ,както и климатична инсталация. 

Жилищата ще бъдат достъпни от контролиран вход с предвидено помещение за охрана.Достъпът  се осществява от Север през централния вход на зданието,откъдето чрез малък коридор се достига до стълбището и асансьора,разположени централно в обема на сградата.

Дворът ще бъде максимално озеленен.Подходът към зданието се осъществява откъм северната страна на парцела чрез вход с контролиран достъп.Предвиден е открит паркинг за 26 автомобила, който е отделен от сградата със озеленителен пояс. Отделно е предвиден пешеходен вход в оградата от изток за връзка с плажа.

От източната страна на сградата е разположен голям открит басейн с детска секция,като връзките към сградата са  чрез вход в края на коридора,както и чрез основния вход на сградата.

В пространството около басейна е проектирана максимално възможна по големина рекреационна зона с шезлонги и чадъри на разположение на почиващите в комплекса.